Anmärkningsvärt

För att din hund skall trivas hos oss var vänlig och notera följande innane du hämtar din hund till oss.
Vi kan INTE ta emot tikar som löper.
Hämtning/avhämtning av husdjur sker på vardagarna mellan 07:00 - 19:00 och på veckoslutet mellan 09:00 - 19:00 enligt överenskommelse. Observera att tidpunkten måste ALLTID tillkännages i förväg (kontaktuppgifter). Förutom detta, kom ihåg att alltid ringa eller skicka sms INNAN ni anländer även om ni tillkännagett tidpunkten redan tidigare. I öriga fall tar vi inte ansvar för skador orsakade av hundar som går lösa på fastigheten.
När hunden kommer är det önskvärt att hunden har med sig något som påminner den om hemmet t.ex. den egna bädden, en liten matta, filt eller någon leksak.
Hämta inte med dig eget koppel eller matskålar. Om du ändå vill lämna dessa saker med hunden, se till att de är ordentligt märkta. Ifall sakerna inte är märkta returneras de ej (flera av mina koppel har försvunnit på detta sätt).
Släpp inte ut hunden ur bilen då du kommer till oss förrän någon av vårt hushåll är på plats. Våra hundar kan var ute och då är de lösa.
Hunden får gärna komma och bekanta sig innan skötselperioden men endast på överenskommen tid och då det inte finns många hundar i hundhuset. Det blir alltid oroligt då det kommer en främmande hund med matte och husse på besök.
Frågor och svar

Varför är det så viktigt att ringa eller skicka SMS förrän man kommer med hunden? Kan man inte komma överens om tidpunkten för hämtning och avhämtning när man bokar tiden för hunden?

Jo, I en perfekt värld. Men eftersom det är möligt att jag glömmer vilken tid ni är på väg (fastän jag försöker skriva upp tidpunkterna) och det kan ske nåt oväntat som skjuter upp er ankomst, är det bättre att ni meddelar innan ni anänder. På detta vis kan vi garantera att här finns nån på plats att ta emot vår gäst och dessutom att inga hundar går då lösa på gården. Notera att vi låter våra hundar gå lösa på gården i vanliga fall och ifall ni inte har meddelat vilken tid ni tänker anlända, tar vi inget ansvar för möjliga skador orsakade av hundar som går lösa på fastigheten.
Är det nödvändigt att komma och hälsa på med sin hund före den kommer på skötsel?

Nej det är det inte! Men om det är fråga om en försiktigare hund så brukar jag rekomendera att man kommer och hälsa på så att hunden får träffa migoch lite får snusa omkring och bekanta sig med platsen. Har märkt att när hunden sen kommer på skötsel känner den igen sig. Är det fråga om en öppen hund som tidigare har varit på pensionat så klarar den sig bra utan att komma och hälsa på före skötseln.
Vad skall hunden ha med sig?

Hunden får gärna ta med sig en egen bädd, filt eller något annat som doftar bekant. En leksak går också bra. Vissa hundar har ingen bädd eller matta för de tycker om att ligga på golvet och då behöver man inte hämta något med den hunden.

Matskålar eller koppel skall man inte ta med sig.
Vad får hundarna för mat?

Hundarna får den mat den mat som de äter hemma. Har många olika sorter och har jag inte just av det märket hemma så skaffar jag det. Om hunden äter någon speciell mat som man bara får hos veterinären så ber jag ägarna hämta med av den maten. De säljs ofta i så stora förpackningar att det inte lönar sig för mig att skaffa dem. De hundar som äter BARF får också hämta med sig egen mat.
Hund som har någon form av medicinering

Om hunden under sin vistelse behöver mediciner så är det inget hinder för hunden att komma hit på skötsel.
Var rastas hundarna?

Hundarna rastas i koppel. Har en rastgård för hundar som inte vill göra något i koppel men största delen får komma ut 3 ggr dagligen. Magen fungerar bättre då de får komma ut och sträcka på benen.
Kommer hundarna i kontakt med de andra hundarna på pensionatet?

De hundar som är vana att umgås med andra hundar och tycker om det får vara tillsammans med andra likasinnade. Alla hundar tycker inte om att träffa och se andra hundar så de är utan den kontakten.
Är det ok om en familjemedlem eller en annan bekant kommer och hälsar på hunden under skötseltiden?

Det är inte att rekomendera. Hunden blir glad över att någon bekant kommer, för att om en stund bli lämnad igen.
Hur går man till väga när man hämtar hunden på skötsel?

Bäst är det om jag eller den som är på plats tar emot hunden och går iväg med den så att det är hunden som lämnar husse och matte och inte tvärtom. Om man följer med in skall man inte bli bakom dörren och tycka synd om hunden utan det är då bättre att säga åt hunden att "Vänta här, vi kommer snart".
Får man hämta hunden på skötsel för en längre tid?

Den längsta tid jag har haft någon hund på skötsel är 7 veckor. Det går men jag tycker att det inte är rättvist mot hunden. Hur jag än försöker pyssla om den hunden lite mera och ta den på längre promenader så vinner det inte hemmaskötsel. Därför brukar jag föreslå att man skulle dela upp skötseln med någon släkting eller granne så att hunden är först här och sen blir avhämtad för att bli skött hos någon bekant den andra delen av tiden. Men om det inte lyckas så är det klart att jag tar emot hunden. Skötsel upp till 4 veckor är helt ok.