Huomioitavaa

Jotta vieraamme viihtyisi mahdollisimman hyvin, pyydän teitä huomioimaan seuraavat asiat ennen kuin tuotte koiranne hoitoon.
EMME pysty ottamaan juoksuisia narttuja hoitoon.
Lemmikkien vastaanotto ja luovutus arkipäivinä 07:00 - 19:00 välisenä aikana ja viikonloppuisin sekä pyhinä 09:00 - 19:00 välisenä aikana sopimuksen mukaan. Huomioi että ajasta on AINA sovittava etukäteen (yhteystiedot). Tämän lisäksi, muista aina soittaa tai lähettää viesti ENNEN kuin saavut paikalle, myös vaikka olet sopinut ajasta aiemmin. Muutoin emme ole vastuussa pihalla vapaana olevien koirien aiheuttamista vahingoista.
Ottakaa mielellään mukaan jotakin joka muistuttaa koiraa kodistaan, esim. koiran nukkuma-alusta, lelu tms.
Omia ruoka- ja vesikuppeja sekä talutushihnoja ei kannata tuoda mukanaan. Mikäli kuitenkin välttämättä haluatte jättää jonkin näistä koiranne kanssa, tarkistakaa että kuppiin tai talutushihnaan on selvästi merkitty omistaja. Emme palauta kuppeja ja talutushihnoja, joissa ei selvästi lue omistajan nimeä (useita omia talutushihnojani on jo hävinnyt).
Kuin tulette meille, niin älkää ottako lemmikkejänne ulos autosta, ennen kuin joku meistä on paikalla, koska meillä luultavasti on koiria ulkona ja saattavat myös olla vapaana.
Koira saa mielellään tulla tutustumiskäynnille mutta vain jos siitä on sovittu etukäteen ja kun koirahoitolassa ei ole paljon muita koiria. Tämä siksi että vieraiden koirien ja ihmisten ilmestyminen aiheuttaa rauhattomuutta.
Kysymyksiä & vastauksia

Miksi on niin tärkeää soittaa tai lähettää tekstiviesti ennen kuin saapuu koiran kanssa? Eikö koiran tuomisen ja hakemisen ajankohdista voida sopia hoidon varaamisen yhteydessä?

Täydellisessä maailmassa, kyllä. Koska kuitenkin on mahdollista että unohdan sovitun saapumisajan (vaikka kirjoitan sovitut ajat ylös) ja että tapahtuu jotain odottamatonta, joka lykkää tuloanne myöhemmäksi, on parempi että ilmoitatte ennen kuin saavutte. Näin voimme varmistaa että täällä on joku ottamassa vastaan vieraamme ja että pihalla ei ole koiria vapaana. Huomioikaa että koiramme saattavat kulkea pihalla vapaana ja jos ette ole ilmoittaneet mihin aikaan ajotte saapua, emme ole vastuussa kiinteistöllä vapaana liikkuvien koirien aiheuttamista vahingoista.
Onko tutustumiskäynti pakollinen ennen koiran tuomista hoitoon?

Ei ole! Mutta jos kyse on varovaisemmasta koirasta on suositeltavaa tuoda koira tutustumaan minuun ja paikkaan. Olen huomannut että kun koira sitten saapuu hoitoon tuntee se itsensä varmemmaksi. Jos kyseessä on varmempi koira, joka on aikaisemmin ollut meillä hoidossa pärjää se oikein hyvin ilman tutustumiskäyntiä.
Mitä koiralla tulee olla mukanaan?

Koiralla saa mielellään olla mukana oma peti, viltti tai jotakin muuta tutulta tuoksuvaa. Vaihtoehtoisesti koiran mukana voidaan tuoda sen oma leikkikalu. Jotkut koirat nukkuvat mieluiten lattialla ilman vilttiä tai mattoa ja tällöin koiran mukana ei välttämättä tarvitse tuoda mitään.

Omia ruoka- ja vesikuppeja sekä talutushihnoja ei pidä tuoda mukanaan.
Minkälaista ruokaa koirat saavat?

Koirat saavat lähtökohtaisesti samaa ruokaa kuin ne saavat kotonaan. Minulla monia useita eri koiranruokia ja jos minulta puuttuu juuri se ruoka mitä koiranne syö niin hankin sitä. Poikkeuksena on erikoisruoka jota myydään vain eläinlääkärillä. Ruoka myydään usein niin suurissa pakkauksissa että minun ei kannata hankkia sitä. Tässä tapauksessa tulee omistajien tuoda ruoka mukanaan. Jos koira syö BARF:ia tulee omistajien myös tuoda ruoka mukanaan.
Koira jolla on jokin lääkitys

Jos koira vierailunsa aikana tarvitsee lääkitystä, ei se ole mikään este tuomasta koiraa hoitoon.
Missä koiria ulkoilutetaan?

Koiria ulkoilutetaan talutushihnassa taloamme ympäröivällä alueella. Talon yhteydessä on juoksutarha koirille jotka eivät halua asioida talutushihnassa mutta suurinta osaa koirista ulkoilutetaan kolmesti päivässä. Koiran vatsa toimii paremmin kun koira saa välillä jaloitella.
Saako koira tavata muita hoidossa olevia koiria?

Koirat jotka ovat tottuneita olemaan muiden koirien seurassa saavat tavata muita saman luontoisia koiria. Kaikki koirat eivät kuitenkaan pidä muiden koirien seurasta ja ne saavat näin ollen olla omissa oloissaan.
Voiko perheenjäsen tai tuttava tulla tapaamaan koiraa hoitojakson aikana?

Tämä ei ole suositeltavaa. Tutun saapuessa koira ilahtuu, mutta vain hetkeksi kunnes tulee uudelleen "hylätyksi".
Miten koiran tuomisessa hoitoon tulee toimia?

Parasta olisi että minä tai joku muu ottaa vastaan koiran ja kävelee pois sen kanssa, niin että koira jättää isännän ja/tai emännän eikä toisinpäin. Jos sinä (koiran omistaja) haluat saattaa koiran sisälle hoitolaan, on parempi sanoa koiralle "Odota, palaan pian" ja lähteä kuin se että jää oven taakse säälimään koiraa.
Saako koiran tuoda hoitoon pidemmäksi aikaa?

Pisin hoitojakso on tähän mennessä ollut 7 viikkoa. Tämä on mahdollista mutta mielestäni se ei ole reilua koiraa kohtaan. Vaikka pidän koiralle enemmän seuraa ja vien pidemmille kävelyille, ei se voita kotihoitoa. Siksi ehdotan että pidempi hoitojakso jaetaan kahtia niin että ensin koira on meillä hoidossa, jonka jälkeen joku tuttu, naapuri tai sukulainen hakee sen ja hoitaa sitä lopun aikaa. Jos tämä ei onnistu, otan luonnollisesti koiran hoitaakseni koko ajaksi. 4 viikon mittainen hoitojakso on ihan ok.